Mannen die twee keer per week met vrienden bier drinken zijn gezonder, ontdek nu waarom..

Mannen, wij hebben voor jullie een schitterend wetenschappelijk onderzoek waar jullie hard sneller van gaat kloppen. Wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat mannen die twee keer per week met hun vrienden bier drinken gezonder zijn dan andere mannen.

Professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford, Robin Dunbar toont in een nieuw onderzoek aan dat mannen die twee keer per week sociale dingen doen met vrienden, minder kans op depressies en gezonder zijn dan mannen die dit niet doen. Daarnaast schijnen mannen die tweemaal per week hun vrienden zien sneller van ziektes af te komen. Dit komt door de sterke band die mannen met elkaar krijgen. De sterke band zorgt ervoor dat mannen  meer zelfvertrouwen hebben, minder stress hebben en dat hun geluksgevoel vergroot wordt. Hierdoor word je totale gezondheid beter.

Belangrijk om te weten, om daadwerkelijk het desbetreffende effect te krijgen moet je elkaar zien. Dus online gamen of bellen heeft geen zin. Of de activiteit vervolgens bier drinken, sporten, uiteten gaan, dat maakt niks uit. Daarnaast mag de groep ook niet groter zijn dan vijf mensen, aldus Robin Dunbar.

Dus koop een kratje bier en ga gewoon chillen met je vrienden, hartstikke gezond. 😉

 

 

Bron: University Herald