Supergoed nieuws voor de drankorgels onder ons: door koffie te drinken geneest je lever!

Koffie is misschien de beschermengel van je door drank getergde lever…

Uit onderzoek blijkt dat koffie je lever repareert na het stappen.

Soms is er niets heerlijker dan asociaal bezopen worden…

Bijna elke nacht die eindigt met meer dan één shotje tequila roept vragen op. Vragen zoals: waar is mijn jas? Waarom heb ik mijn ex gebeld?

Maar als je de volgende dag wakker wordt ben je een puinhoop, en spoken de volgende vragen door je hoofd:Heb ik een nieuw soort hersenziekte, of is dit gewoon een heftige kater?

Je kop barst uit elkaar, je bent aan de dunne, suïcidaal en je mond smaakt alsof er een verliefd stel stinkdieren seks in heeft gehad.

Je IQ is dankzij de alcoholtsunami met tien punten gezakt..

En de eerste tekenen van Korsakov beginnen al op te treden.

Maar er is toch goed nieuws! Onderzoekers hebben een lichtpuntje ontdekt:

het drinken van koffie herstelt de schade die je je lever hebt toegebracht door het zuipfestijn van gisteren (en laten we eerlijk zijn: alle weekenden van je verderfelijke leven).

Koffie vermindert namelijk de kans op levercirrose

Als je twee kopjes drinkt daalt de kans op levercirrose met drieënveertig procent en bij vier koppen is dat zelfs vijfenzestig procent!

“Cirrose is een potentieel fatale aandoening en er is geen remedie voor. Daarom is het belangrijk dat het risico op cirrose verminderd wordt door het drinken van koffie,” aldus dr. Oliver Kennedy.

Een ander prettig bijeffect: Je bent altijd alert!

Je kan er wel een beetje onrustig van worden 😉

Maar let op: koffie is geen toverdrank

De onderzoekers zijn er ook niet zeker van welke stof in koffie je lever precies beschermt, dus wacht nog even met het ontwikkelen van een alcoholverslaving om vervolgens je lever te beschermen met een emmer espresso, want het zal de schade die je aanricht door de gore smaak van die shot Sambuca weg te spoelen met drie Jägerbombs, een tequila en een aantal pullen pils niet genezen.

Maar voor de reguliere schade is een bak troost de oplossing..

ook heerlijk met een glaasje whisky erbij 😉

 

Deel dit zodat iedereen op de hoogte is 🙂

 

Bron: www.upcoming.nl en www.munchies.vice.com