Wtf: Overdosis drop kan levensgevaarlijk zijn!

Sommige mensen kunnen geen genoeg krijgen van dropjes en eten dan ook een hele zak leeg nadat ze aan hun eerste zijn begonnen. Maar nu blijkt het dat het eten van te veel dropjes levensgevaarlijk kan zijn. Zo zou de Amerikaanse voedsel-en warenautoriteit mensen waarschuwen voor de gevolgen van een drop overdosis.

Hun onderzoek toont aan dat wanneer je gedurende twee weken lang elke dag meer dan 60 gram  drop eet (ongeveer twaalf dropjes) je in het ziekenhuis terecht kunt komen. In drop zit namelijk glycyrrhizinezuur, een zoetstof die uit zoethout wordt gehaald waardoor je een kaliumtekort en een verhoogde bloeddruk kunt krijgen. Een expert van de FDA verteld: “Sommige mensen ervaren door een overdosis van het stofje een versnelde hartslag en soms zelfs hartritmestoornissen”.

Hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Jaap Seidell vindt het onzin: “Nou, dan zouden de Nederlandse ziekenhuizen vol moeten liggen”. Toch ontkent hij niet dat er risico’s zijn. Het is niet verwonderlijk dat de Amerikaanse FDA juist nu met de waarschuwing komt. Rond Halloween gaan kinderen langs de deuren en komen thuis met grote hoeveelheden drop. Die waarschuwing geven ze dus heel gericht, om te voorkomen dat mensen al die dropjes achter elkaar gaan opeten.